Başarı Elde Edilebilecek Bir Sonuçtur

Aylin AY

Psikesinema Dergisi Genel Yayın Müdürü Prof. Dr. M. Emin Önder ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Selin Yılmaz, Prof. Dr. Aslı Yapar Gönenç’in Dergi Medyası dersine konuk oldu. Derste Psikesinema Dergisi’nin işleyişi ve dergicilik üzerine konuşuldu.

Değerlendirme Odaklı Bir Dergiyiz

Eleştiri odaklı bir dergi olmadıklara dikkat çeken Prof. Dr. Önder, “Değerlendirme ışığında yazılar yazıyoruz. Filmlere iyi ya da kötü demektense yönetmenin ne anlatmak istediğini okurlara göstermek istiyoruz. Bu kapsamda eleştiri dergisi olmadığımızı söylemek mümkün” dedi.  Okuyucularının sinema sektöründe çalışanlardan, psikiyatrlardan, psikologlardan, öğrencilerden ve sosyo-ekonomik düzeyi yüksek insanlardan oluştuğunu belirten Yılmaz, “Okuyucu kitlelerine yönelik olarak dergimizi bölümlere ayırdık. Güncel olaylardan bahsettiğimiz ya da psikiyatrlarımızın yazılarının yer aldığı çeşitli bölümler bulunmakta. Ve en önemli özellik kitaplarda kullanılan ağır dilin aksine psikiyatrların ve psikologların yazıları anlaşılabilir bir dille yayımlanması” ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. M. Emin Önder ve Selin Yılmaz

Daha Özgün Bir Medya

Sinema alanındaki dergilerin gazetelerden daha şanslı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Gazete için bir yazı yazmak istediğinizde filmi izleyip ertesi güne o yazıyı yetiştirmeniz gerekli. Biz izlediğimiz bir filmi birkaç gün değerlendirme imkanına sahibiz. Bu sayede biz dergiciler daha nitelikli yazılar yazabiliyoruz” dedi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Önder, “Sadece dergicilikte değil yaptığınız her işte yaratıcı olmanız ve yaratıcı düşünmeniz gerek. Aynı zamanda gözlem yeteneğine sahip olmanız lazım. Eğer ihtiyaçları saptayabilip bunun üzerine bir şeyler koyabiliyorsak başarılı olabiliriz” dedi. Prof. Dr. Önder, “Hangi işi yapıyorsak yapalım ona tutkuyla bağlanmamız lazım. O işi sevmeli ve bilgi sahibi olmalıyız. Ne kadar çok  bilgi sahibi olursanız o zaman farklı olursunuz. Felsefe ile ilgilenmek değil de felsefe hayata geçirilip uygulandığı zaman farklılık olur” dedi.

Prof. Dr. Aslı Yapar Gönenç, Prof. Dr. M. Emin Önder, Selin Yılmaz ve Öğrenciler

Öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Prof. Dr. M. Emin Önder ve Selin Yılmaz öğrencilerin ideallerini dinleyerek dersi sonlandırdı.