Murat KASAP, Özge KONDAKÇI Fotoğraf: Halil SAÇ, Mehmet TOSUN
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Oryantasyon Programı’nın ikinci günü 18 Eylül’de yapılan sunumlarla devam etti.
İletişim Fakültesi Öğrenci İşleri Şefi İlksen Acarer’in konuşmasıyla başlayan programda Acarer, “Akademik Kayıt Sistemi AKSİS Kullanımı Bilgilendirme” sunumunda ders alma süreçlerine değindi.
Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İletişim Fakültesi Fakülte Sekreteri Selim Eker, “İletişim Fakültesi Öğrencileri İçin Eğitim-Öğretime Yönelik Mevzuatlar” sunumunda yönetmelikler, kayıt yenileme ve devam zorunluluğunun yanı sıra harf notları, sınav itirazları gibi birçok konuda öğrencileri bilgilendirdi. Yandal ve Çift Anadal gibi programları öğrencilere açıklayan Eker, “İkinci diploma almak güzel ancak en az 4 üzerinden 2.50 not ortalamasına sahip olmak zorundasınız” diyerek sözlerini tamamladı.
Oryantasyon Programı’na konuk olan Askıda Ne Var Genel Müdürü Sanem Turan Yıldız, kâr amacı gütmediklerini ve daha fazla gence ulaşmak için çaba harcadıklarını ifade etti. Turan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Askıda Ne Var, adaletle işleyen bir platform. Zengin-fakir ayrımı yapılmadan yemek, kitap, kıyafet, konser, tiyatro bileti, yurt dışı eğitimi gibi farklı alanlarda yardımlarda bulunuyoruz.” Turan Yıldız’a konuşmasının sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Oryantasyon Programı’nın ilk kısmının tamamlanmasının ardından Prof. Dr. Ergün Yolcu, Doç. Dr. Özgü Yolcu, Dr. Öğr. Üyesi Ümit Sarı, Dr. Öğr. Üyesi Onur Akyol, Dr. Öğr. Üyesi Mesut Aytekin, bu yıl İletişim Fakültesi’ne yerleşen öğrencilerle, İstanbul Üniversitesi Ana Kapısı’nda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fotoğraf çekiminin ardından program, Prof. Dr. Ayşen Akkor Gül’ün “Erasmus Değişim Programı Sunumu” ile devam etti. Erasmus Değişim Programı’nı tanıtan Prof. Dr. Akkor Gül, “Erasmus programının amacı Avrupa’da yüksek öğrenim kalitesini arttırmak. Erasmus’a gidebilmek için birçok şart var. 1. sınıfı tamamlamak, İstanbul Üniversitesi öğrencisi olmak bunlardan bazıları. Belli bir ortalamaya ve İngilizce sınavından alacağınız nota göre Erasmus programına dahil olabiliyorsunuz” dedi.
İstanbul Üniversitesi bünyesinde öğrencilere yurt dışına gitme şansı sağlayan bir başka eğitim programı olan Farabi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Belkıs Ulusoy, öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti dahilindeki üniversitelerde en az 1, en fazla 2 dönem süreyle okuyabileceklerini ayrıca İstanbul Üniversitesi’nin 89 üniversiteyle anlaşması olduğunu ifade etti.
Son olarak bir diğer öğrenci programı olan Mevlana’yı tanıtan Prof. Dr. Seçkin Özmen, öğrencilerin Mevlana Değişim Programı’nda Erasmus dışında kalan ülkelere gidebileceklerini belirtti. Erasmus’a göre daha çok proje tabanlı bir program olduğunu belirten Prof. Dr. Özmen, “Mevlana Değişim Programı, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri ve daha rahat uyum sağlayabilecekleri bir program. Ayrıca bu programa lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru yapabiliyorlar. Yine okul ortalaması ve İngilizce sınavından alacağınız not, programa dahil olabilmek adına önemli. Öğrencilerin isteğine bağlı olarak İngilizce ya da gitmek istedikleri ülkenin dilinde sınava girebiliyorlar” diyerek sözlerini tamamlamasının ardından ikinci gün sona erdi.