Merve TOKAZ
Anadolu Grubu Kurumsal İlişkiler ve İletişim Koordinatörü Kaan Ünver, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feride Akım’ın “Uluslararası ve Kültürlerarası İletişim Kampanyaları” dersine konuk oldu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte “Sürdürebilir Kalkınma Temelli Kurumsal Vatandaşlık” konuşuldu.
“Dünya Değişti, Bunu İçselleştirmemiz Gerekiyor”
Konferans, Anadolu Grubu’nun projelerini anlatan tanıtım videosu ile başladı. Sonrasında sunum eşliğinde konuşmasına başlayan Kaan Ünver, sektörün zaman içindeki değişimden yola çıkarak geçmişten günümüze uzanan süreçteki dönüşümlere değindi. “Ünver, konuya ilişkin: “Sosyal medya artık hayatın bir parçası haline geldi. Dünya değişti ve bizlerin bunu her anlamda içselleştirmesi gerekiyor. İletişimin şu anda en büyük ayağı dijital olmuş durumda” diyerek değişen dünya ile birlikte bu sektördeki faaliyetlerin de farklılık gösterdiğini belirtti. Ünver, bu sektörün önemli bir sektör olduğunu fakat birtakım zorlukları içinde barındırdığını ifade ederek “Çok soyut bir kavramın iletişimini yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden yaptığımız iş zor bir iş” dedi.
Sürdürülebilirliğin Yolu İnsana Yatırımdan Geçiyor
Anadolu Grubu’nun birçok farklı alanda projeler ürettiğini belirten Ünver, “Miço, Pembe Top, Anadolu Eğitim ve Yardım Vakfı” gibi sosyal, kültürel ve eğitim alanında ortaya koydukları önemli projelerden yola çıkarak “Kişiye yatırım çok önemli. Sürdürülebilirliği sağlamak için insana yatırım yapmanız gerekir. Bu anlamda iş tanımının içini doldurmanız önemli” ifadelerini kullandı. Kurumsal alanda kabul görmenin yolunun yine toplum merkezli projeler üretmekten geçtiğine vurgu yapan Ünver, “Bir içerik paylaştığınız zaman tüketici yalnızca ticari bir iş yaptığınızı düşünürse başarı sağlanamaz. İyi bir iş ortaya koymak için tüketicinin sizinle duygusal bir bağ kurmasını sağlamanız gerekiyor” diyerek kurumsal hayatta hitap edilen kitle ile doğru iletişimi sağlamanın önemine de dikkat çekti.
“Toplum Tarafından Kabul Edilmek İşin En Zor Kısmıdır”
Sürdürülebilirlik konusunun bu sektörde çok önemli bir kavram olduğunu belirten Ünver, üretilen proje kadar bu projenin sürdürülebilirliğini sağlamanın da gerekli olduğunu dile getirdi. Ünver, konuyla ilgili “Toplum tarafından kabul edilmek bu işin en zor kısmıdır. Bu işi yapıyorsanız önce yaptığınız işin sürdürülebilirliğini sağlamanız gerekiyor” dedi. Sürdürülebilirliğin de kurumsal hafıza oluşturmaktan geçtiğini belirten Ünver, “Ne yaparsak yapalım. Bunu doğru anlatabilmişsek ve bu insanların hafızasında kalabilmişse başarmışız demektir” diyerek bu alanda ileri vadede geçerliliği olan projeler üretmenin yolunun kurumsal hafıza oluşturmaktan geçtiğine vurgu yaptı.
Gençlere Tavsiyelerde Bulundu
Konuşmasının sonunda bu sektörde çalışmak isteyen gençlere de tavsiyelerde bulunan Ünver, ”Mezun olduğunuzda bir kurumda işe girmenizi sağlayan şey, o kurumun sahip olduğu değerlerdir. Bazen şartlar sizi öyle noktalara getiriyor ki siz buna engel olamıyorsunuz. İşte bu noktada ilgi ve hırs bazı şeylerin seyrini değiştiriyor” diyerek kendisinden birtakım örnekler vererek yapılan işin istekle yapıldıktan sonra başarının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.
Gerçekleştirilen soru-cevap kısmının ardından Etkinlik, Doç. Dr. Feride Akım’ın Kaan Ünver’e teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.