Sektörden Bir Ses: Aslı Sevi
Özge TAN
Oyuncu ve sunucu Aslı Sevi, İç staj projeleri kapsamında Radyo TV Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Hilal Taş’ın hazırlayıp sunduğu Sektörden Bir Ses programına konuk oldu. İÜWEBTV’nin destek verdiği proje çekimi oldukça keyifli geçti.
Kariyerine Genç Tv’de yaptığı kültür sanat programıyla başlayan Aslı Sevi, sunuculuk hayatına önceden aldığı oyunculuk eğitiminin katkılarından bahsetti. Sevi, asıl hayali oyunculuk olduğu için sonradan aldığı sunuculuk tekliflerini reddettiğini dile getirdi.
Değişim Süreci adlı programından bahseden Sevi, “Gerçekten çok keyifliydi. Çünkü kendini kaybetmiş, kadınlığını farkında değil belki hayatı freni patlamış bir araç gibi kontrolü olmadan devam ediyor. Ve sen bir anda onun kapısını çalıp sana bir sihirli değnekle dokunabilirim ve aynaya bakınca çok daha güçlü ve iyi hissedebilirsin diyorsun. Bu çok güzel bir şeydi ve kadınlardan da gerçekten çok pozitif dönüşler aldık” şeklinde konuştu.
Üç Sıfır Önde Başlıyorsun
Halkla ilişkiler mezunu olmanın sektördeki katkısından “ Bir sıfır diyemeyeceğim belki üç sıfır önde başlıyorsun” diye bahsederek “bizim bölümde öğrendiğimiz her şey gerçekten hayatta kullanacağımız şeyler” dedi.
“Sicim 4” filmiyle beyaz perdede de yer alan Sevi, sinemanın kendisi için bambaşka bir deneyim olduğunu söyleyerek böyle bir projede yer almaktan keyif aldığını vurguladı.
Kendimi Ekranda Görmeyi Sevmiyorum
Çalıkuşu dizisiyle başlayan tv serüveninde Kadın, Çocuklar Duymasın ve Şevkat Yerimdar’da yer alan Sevi, “ kendini çok acımasız eleştiren biriyim ve bu süreç boyunca 6 yıl oldu kendimi hiç beğenmedim. Gördüğüm an değiştiriyordum” diyerek kendini ekranda görmeyi sevmediğini açıkladı.
Nokta Noktalı Kadınlar
Son dönemde Reklam filmlerinde oyunculuk yapmasının yanı sıra içerik videolarıyla da Youtube’da yer alan Sevi, yazdığı ilk oyun olan Nokta Noktalı Kadınlar’dan “Gerçekten benim için çok önemli çünkü bu ülkenin, bu toprakların kadınları daha doğrusu bölgeselmiş gibi görünen evrensel bir durumu anlatıyor. Çocuklar, kız çocukları, anneler, yetiştirme şekilleri hepsi birbiriyle o kadar bağlantılı ki.Evet, tek kişilik bir oyun ama iki karakter ve iki üst karakter var. Aslında 4 tane farklı kadın var ve “erkekler ölsün her şey sizin yüzünüzden” gibi bir mesaj asla yok. Sorun ararsak eğer sorun toplumun temelinde. çünkü orada Fatma ve Neşe’nin hikayesinden bahsediliyor ama hepimizin hikayesi” şeklinde söz etti.