Haber: Yağmur Sertkaya
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 2023 Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda üniversiteler arası kategoride dünya şampiyonu oldu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinden Mine Kök, Gülnaz Meyda, Ümit Getirici ve Ersan Saygın Güneş’ in katıldığı Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda 41 ülkeden yüzlerce aşçı yer aldı. ÇOMÜ öğrencileri hazırladıkları geleneksel Türk mutfağı lezzetlerini, modern yorumla birleştirerek jüriden tam not aldı.
ÇOMÜ’den 2. Kez Dünya Şampiyonluğu
2022 yılında Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda birinci olan ÇOMÜ, Dünya Helal Zirvesi kapsamında bu yıl 5.’si düzenlenen şampiyonada da birinci olarak 2. kez dünya şampiyonu oldu.
Milli Mutfak Hareketi
Yarışma ekibi; Gülnaz Meyda, Ümit Getirici, Ersan Saygın Güneş ve Mine Kök şampiyonanın kendileri için oldukça önemli olduğunu ve çabalarının karşılığını almış olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. ”Tabaklarımızın lezzeti kadar hikayesi ve milli mutfak hareketini de desteklemesinin ilgi çekmesinden memnunuz” diyen ekip son olarak ”Şampiyonluğumuzu her daim yanımızda olan Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök’e ve bize destek veren okulumuza borçluyuz” diyerek teşekkürlerini bildirdi.
GUBY Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Aslan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özkan Yazar, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özge Büyük ve Öğr. Gör. Ceren Akkök de şampiyon öğrencilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.