Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim
İletim
  • Anasayfa
  • Eğitim
    • İstanbul Üniversitesi
    • İÜ İletişim Fakültesi
    • Hocalarımızın Kaleminden
  • Bilim
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İletim
Anasayfa Eğitim

 Kendine Güven ve Aklını Kullan

İLETİM Tarafından İLETİM
18 Nisan 2019
içinde Eğitim, Yaşam
0
0
PAYLAŞIM
21
GÖRÜNÜM
Share on FacebookShare on Twitter

Aylin AY

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu ve “Aşkın Arabesk Hali” kitabının yazarı spiker Ebru Hanoğlu, 18 Nisan’da İletişim Fakültesi Cep Sinemasında öğrencilerle spikerlik deneyimlerini aktarmak amacıyla buluştu.

İlgili Haberler

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden İstanbul Üniversitesi’ne Ödül

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden İstanbul Üniversitesi’ne Ödül

5 Aralık 2025
Dünya Engelliler Günü’nde Sanatın Birleştirici Gücüne Vurgu Yapıldı

Dünya Engelliler Günü’nde Sanatın Birleştirici Gücüne Vurgu Yapıldı

4 Aralık 2025

Ebru İle Genç Moda’dan Bugünlere

İstanbul Üniversitesinde okuduğu dönemde çeşitli projeler yaptığını açıklayan Ebru Hanoğlu, “’Ebru ile Genç Moda’ benim bu üniversitede acemi yıllarımda yaptığım ilk program. Kamera karşısına ilk geçişim. Acemi yıllarımda elde ettiğim bu deneyimler benim gelişmemi sağladı. İlk çekimlerimde heyecanlıydım konuşamıyordum bile.  Zamanla geliştim ve Türkçemi geliştirdim” ifadelerini söyledi.

Önce Kendine İnan

Spiker olacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ebru Hanoğlu, “Spiker olacak insanın bir duruşu olması lazım. Kendinizi ifade eden bir tavrınız olmalı. Araştırmacı olmanız ve güçlü analiz yapma yeteneğinizin olması gerekir. Bir spiker daima dikkatli olmalı” dedi. Her şeyin insanın kendine inanmaktan geçtiğini ve insanın mücadelesine bağlı olduğunu belirten Hanoğlu, “Bir işe kendinize güvenerek başlayın. Daima dürüst olun. Özel hayatınızda temkinli olun, ağzınızdan çıkan her söze dikkat edin” dedi.

 

Kötü Olaylardan Ders Çıkarmayı Bil

Kötü olayları hiçbir zaman olumsuzluk olarak algılamamamız gerektiğini, hayırdan şer, şerden de hayır gelebileceğine dikkat çeken Ebru Hanoğlu, “Staj için çabalayın. Özellikle teknikten çalışmaya başlayın. Ekran önünde staja başlayıp çay taşımaktansa teknikte koşturun, herkesten bilgi öğrenmeye çabalayın. Amacınız hiçbir zaman hemen ekran karşısına çıkmak olmasın. Teknikten gelişmiş, donanımlı bir spiker olmak hayaliniz olsun. Ve şunu unutmayın hiçbir zaman etik anlayışınızdan vazgeçmeyin” şeklinde ifadelerde bulundu.

 

Aşkla Birlikte Kendimizi Tanıyalım

Yazar olmadığını fakat kaleminin kuvvetli olduğunu söyleyen Ebru Hanoğlu, “Editörlük yaptığım zamanlar oldu aynı zamanda Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji de okudum. Yaptığımız bir yazının bir ömür boyu akıllarda kaldığını biliyorum. Bu kitabımda insanların önce kendini keşfedip aşık olmalarını anlatıyorum. Çünkü aşkın yolu kendini tanımaktan geçer. Aynı zamanda kitabın bölümlerine arabesk şarkı sözleri yazarak insanların o sözlerden etkilenip içlerini dökmelerini, ağlamalarını istedim” dedi. Hanoğlu, “Aşk herkese dokunabilecek bir şeydir. Aşk bütün insanları aynı seviyeye getirir. Zaman geçiyor bizler ölümlüyüz ve her anımız değerli bunun kıymetini bilmeliyiz. Kendimizi keşfetmeli aklımızı kullanmalı ve herkese hak ettiği değeri vermeliyiz. Aşk kelimesi hassastır. Onun değerini bilmeliyiz.” sözleriyle gençlere tavsiyelerde bulundu.

Etiket: Aşkın Arabesk HaliEbru Hanoğlu
Önceki Gönderi

İÜ 1453 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sonraki Gönderi

Yazarlıktan Aldığım Dersler

Sonraki Gönderi
Yazarlıktan Aldığım Dersler

Yazarlıktan Aldığım Dersler

HABER KATEGORİLERİ

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam

ÖNE ÇIKAN KONULAR

Atatürk basketbol berk balcı bilim deprem ece özdemir ekonomi erasmus film futbol iletim iletim gazetesi iletişim iletişim fakültesi atölyeleri istanbul istanbul üniversitesi istanbul üniversitesi iletişim fakültesi iü iü iletişim fakültesi iüwebtv kültür sanat medya melek öztürk mesut aytekin mezuniyet Nazlı Aygen prof. dr. ergün yolcu Prof. Dr. Mahmut Ak psikoloji radyo iletişim sanat sağlık sena sandıkçı sergi sevgi şahin sinema siyasal bilgiler fakültesi sosyal medya spor teknoloji TRT trt geleceğin iletişimcileri yarışması ömer iğrek özgür recep kocaoğlu İletişim Fakültesi

Son Haberler

  • Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden İstanbul Üniversitesi’ne Ödül
  • Dünya Engelliler Günü’nde Sanatın Birleştirici Gücüne Vurgu Yapıldı
  • Sosyal medya içeriklerimizi yorumladık! | İletenler 2. Bölüm

Kategoriler

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapınız

Şifreni mi unuttun?

Lütfen Şifrenizi Alınız

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yapmak
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022