Cuma, Kasım 14, 2025
İletim
  • Anasayfa
  • Eğitim
    • İstanbul Üniversitesi
    • İÜ İletişim Fakültesi
    • Hocalarımızın Kaleminden
  • Bilim
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İletim
Anasayfa Eğitim

“Atsız bir İstanbul Beyefendisiydi”

İLETİM Tarafından İLETİM
20 Aralık 2023
içinde Eğitim, Genel, Manset Haber
0
“Atsız bir İstanbul Beyefendisiydi”
0
PAYLAŞIM
206
GÖRÜNÜM
Share on FacebookShare on Twitter

Haber: Cemil İlgör

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Tarih Topluluğu tarafından şair ve yazar Hüseyin Nihal Atsız’ı anma programı gerçekleştirildi.

İlgili Haberler

16. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Başlıyor

16. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Başlıyor

13 Kasım 2025
Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanları ve Radyo Televizyon Eğitimin Geleceği ve Sektör İş Birlikleri Çalıştayı Düzenlendi.

Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanları ve Radyo Televizyon Eğitimin Geleceği ve Sektör İş Birlikleri Çalıştayı Düzenlendi.

5 Kasım 2025

Programa Genel Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Koç, İktisat Fakültesi Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer ve sanatçı Burçe Bozkurt katıldı.

Programda Hüseyin Nihal Atsız’ın Türklük şuurunun hangi kaynaklara dayandığına değinmek istediğini söyleyen Prof. Dr. Dinçer Koç; “Asya hunlarından itibaren tarihleri yazılı kaynaklarda bilinen Türkler çok daha eski devirlere dayanan bir devlet geleneğine sahiplerdi. Fakat bu yazılı kaynaklara Asya Hunları ile birlikte dayandı. Daha sonra Asya Hun Devleti, Metehan devrinde yay çeken kavimleri birleştirerek bir turan gücü olarak ortaya çıktıktan sonra gerek Çin’in kışkırtmaları gerek iç çatışmalar sebebiyle dağıldı ve Türkler devlet özelliğini kaybettiler.” şeklinde konuştu.

 

“Ne mutlu onun gibi olanlara ne mutlu Türküm diyene”

Atsız’ın şiir ve romanlarında bir neslin tarih şuuru edindiğini söyleyen Koç, “Onun 1905 yılında doğduğunu göz önüne alırsak o dönemde eski Türk tarihinin yeterince bilinmediğini, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Fuat Köprülü’nün çalışmalarıyla ve bilhassa da genel Türk tarihi kürsüsü kurucusu olan Zeki Velidi Togan’ın çalışmalarıyla ortaya çıktığını düşünmemiz gereklidir. Atsız, bunu tarih şuuruyla, milli bir şuurla yapmıştır ve bu yolda hapislerden, işkencelerden kaçınmayarak gözü pek bir şekilde ömrünün sonuna kadar yürümesini bilmiştir. Ne mutlu onun gibi olanlara ne mutlu Türküm diyene” diyerek konuşmasını bitirdi.

Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer: “Atsız bir İstanbul beyefendisiydi”

Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer, Atsız bir İstanbul beyefendisiydi diye sözlerine başlarken “Yüksek sesle değil düşük sesle konuşan bir adamdı fakat delikanlı olmaya başladığımda okuduğum Atsız hoca kalemiyle yeri yerinden oynatan, rejimi zorlayan sistemi zorlayan bir adamdı” dedi.

Anmaya Burçe Bozkurt şarkılarıyla eşlik etti. Program sonunda Prof Dr. Dinçer Koç, Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer ve sanatçı Burçe Bozkurt’a plaket takdim edildi.

Etiket: atsızİÜİÜ Edebiyat FakültesiNihalatsız
Önceki Gönderi

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 87 Yaşında

Sonraki Gönderi

Öğrenciler Birleşmiş Milletler Simülasyonu’nda Buluştu

Sonraki Gönderi
Öğrenciler Birleşmiş Milletler Simülasyonu’nda Buluştu

Öğrenciler Birleşmiş Milletler Simülasyonu'nda Buluştu

HABER KATEGORİLERİ

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam

ÖNE ÇIKAN KONULAR

Atatürk basketbol berk balcı bilim deprem ece özdemir ekonomi erasmus film futbol iletim iletim gazetesi iletişim iletişim fakültesi atölyeleri istanbul istanbul üniversitesi istanbul üniversitesi iletişim fakültesi iü iü iletişim fakültesi iüwebtv kültür sanat medya melek öztürk mesut aytekin mezuniyet Nazlı Aygen prof. dr. ergün yolcu Prof. Dr. Mahmut Ak psikoloji radyo iletişim sanat sağlık sena sandıkçı sergi sevgi şahin sinema siyasal bilgiler fakültesi sosyal medya spor teknoloji TRT trt geleceğin iletişimcileri yarışması ömer iğrek özgür recep kocaoğlu İletişim Fakültesi

Son Haberler

  • 16. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Başlıyor
  • Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanları ve Radyo Televizyon Eğitimin Geleceği ve Sektör İş Birlikleri Çalıştayı Düzenlendi.
  • Üç Ayaklı Kedinin İzinde: 18. İstanbul Bienali

Kategoriler

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapınız

Şifreni mi unuttun?

Lütfen Şifrenizi Alınız

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yapmak
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022