Cuma, Kasım 14, 2025
İletim
  • Anasayfa
  • Eğitim
    • İstanbul Üniversitesi
    • İÜ İletişim Fakültesi
    • Hocalarımızın Kaleminden
  • Bilim
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İletim
Anasayfa Spor

“Amatör Ruh, Profesyonel Oyun”

İLETİM Tarafından İLETİM
20 Ağustos 2018
içinde Spor
0
“Amatör Ruh, Profesyonel Oyun”
0
PAYLAŞIM
9
GÖRÜNÜM
Share on FacebookShare on Twitter

Ayşe PEKTAŞ

“Amatör Ruh Profesyonel Oyun” sloganıyla 26 Mart Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye Spor Zirvesi düzenlendi. Zirvenin açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat gerçekleştirdi. Prof. Dr. Murat, “Üniversite olarak spora hizmet etmekteyiz” diyerek Avcılar Kampüsü’nün spora elverişli olduğunu belirtti.

İlgili Haberler

Cimbom Avrupa Sahnesinde Kükredi

Cimbom Avrupa Sahnesinde Kükredi

27 Ekim 2025
İstanbul’un Unutulmayan “Vefa”sı: Vefa Spor Kulübü

İstanbul’un Unutulmayan “Vefa”sı: Vefa Spor Kulübü

27 Ekim 2025

Açılış oturumunda İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. İlker Yücesir, Prof. Dr. Ümit Zeybek ve Prof. Dr. Itır Cömert konuşma yaptı. Yrd. Doç. Dr. Yücesir,  “Spor bugün çok büyük ekonomisiyle ve kitlelere erişimiyle önemli bir araç. Aynı zamanda spor bilimiyle ilgilenen bilim insanları için amaç olurken spor ekonomisi kısmını olabildiğince küçültüp topluma fayda sağlıyor” dedi. Yrd. Doç. Dr. Yücesir, “Bilimsel gelişmeleri izlemek ve onların öncülüğünü yapmak bilim insanlarının ve spor bilimcilerinin en önemli görevidir. Bugün dünyada çok gelişen  “Egzersiz İlaçtır” sloganı pek çok hastalığın oluşumunu engellemede doğru beslenme ve egzersiz, ilaç olarak tarif ediliyor” şeklinde konuştu. Ardından konuşan Prof. Dr. Ümit Zeybek, genetik altyapının sporun gelişmesinden nasıl etkilendiğinden ve bununla ilgili olarak “Moleküler Metobolizma” çalışmalarından bahsetti. Prof. Dr. Itır Cömert, konuyu psikolojik perspektiften ele alarak sporcuların yaşadığı stres ve ankisiyete gibi problemlere değindi. Konuşmalar sonunda konuşmacılara plaketlerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat takdim etti.

Etkinliğin ikinci oturumunda “Yerel Yönetimlerde Spor” paneli gerçekleştirildi. Yeni Akit gazetesinden Emrah Savcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturuma Arnavutköy Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mahmut Okur, Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Yusuf Ocak, Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi katıldı.

Etkinliğin “Türk Basketbolunun Dünyadaki Yeri” oturumunda konuşan Ergin Ataman, ülkemizde spora verilen destekte dünyada birinci sırada olduğumuzu ancak altyapılarda yetersizlik olduğunu söyledi. Okullarda profesyonel anlamda spor eğitimlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

“Dijital Çağın Sportif Paradigması: E-Spor” oturumunda ise Dünyada dijitalleşmenin spor üzerindeki etkisinin oldukça hızlı ilerlediğinden ve ülkemizde de e-sporun günümüzde büyük gelişmeler kaydettiğinden bahsedildi.

Etkinlikte ayrıca “Spor Kulüplerinde Kurumsallaşmanın Ekonomik Boyutu”, “Spor Kültürünün Yaygınlaştırılması ve Sporda Sürdürülebilirlik Ekosistemi”, “Üniversitelerin Atak Gücü – Spor Bilimleri”, “Gelecekteki Spor Endüstrisi Vizyonunda İnovatif Altyapılı Teknolojik Spor Örgütleri”, “Sporun Dünyaya Açılan Gözü: Basın ve Medya” başlıklı oturumlarda konuşmalar gerçekleştirildi.



Etiket: amatör ruhprofesyonel oyuntürkiye spor zirvesi
Önceki Gönderi

54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başladı

Sonraki Gönderi

Prof. Dr. Rejin Kebudi “Uluslararası Onkolojide Kadın Lider ve Mentor Ödülü”ne Layık Görüldü

Sonraki Gönderi
Prof. Dr. Rejin Kebudi “Uluslararası Onkolojide Kadın Lider ve Mentor Ödülü”ne Layık Görüldü

Prof. Dr. Rejin Kebudi “Uluslararası Onkolojide Kadın Lider ve Mentor Ödülü”ne Layık Görüldü

HABER KATEGORİLERİ

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam

ÖNE ÇIKAN KONULAR

Atatürk basketbol berk balcı bilim deprem ece özdemir ekonomi erasmus film futbol iletim iletim gazetesi iletişim iletişim fakültesi atölyeleri istanbul istanbul üniversitesi istanbul üniversitesi iletişim fakültesi iü iü iletişim fakültesi iüwebtv kültür sanat medya melek öztürk mesut aytekin mezuniyet Nazlı Aygen prof. dr. ergün yolcu Prof. Dr. Mahmut Ak psikoloji radyo iletişim sanat sağlık sena sandıkçı sergi sevgi şahin sinema siyasal bilgiler fakültesi sosyal medya spor teknoloji TRT trt geleceğin iletişimcileri yarışması ömer iğrek özgür recep kocaoğlu İletişim Fakültesi

Son Haberler

  • 16. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Başlıyor
  • Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanları ve Radyo Televizyon Eğitimin Geleceği ve Sektör İş Birlikleri Çalıştayı Düzenlendi.
  • Üç Ayaklı Kedinin İzinde: 18. İstanbul Bienali

Kategoriler

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapınız

Şifreni mi unuttun?

Lütfen Şifrenizi Alınız

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yapmak
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022