Perşembe, Ağustos 28, 2025
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim
İletim
  • Anasayfa
  • Eğitim
    • İstanbul Üniversitesi
    • İÜ İletişim Fakültesi
    • Hocalarımızın Kaleminden
  • Bilim
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İletim
Anasayfa Yaşam

Denizden Gelen Sağlık: Balık

İLETİM Tarafından İLETİM
10 Mayıs 2019
içinde Yaşam
0
Denizden Gelen Sağlık: Balık
0
PAYLAŞIM
30
GÖRÜNÜM
Share on FacebookShare on Twitter

Aylin AY
Fotoğraf: Elif TUNA

Omega-3 deposu olan, bağışıklığı koruyan, hüc­releri yenileyen ve daha birçok faydasını sayabileceğimiz balık, sofralarımızda yavaş yavaş yer almaya başlıyor. Sayısız faydasından ziyade lezzetiyle de insanları kendine çekiyor. Sağlıklı, aynı zamanda da lezzetli olan bu besin ülke­mizce yeterince tüketilmiyor ve yan­lış avlanmalar sonucu giderek azalıyor. Bu konu üzerine, Su Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ye­şim Tunçsan ve Öğrenci Tem­silcisi Hasan Hüseyin Güngör ile görüştük. Üç tarafı denizler­le çevrili olmasına rağmen ba­lık yeme alışkanlığı edinmedi­ğimizi belirten Güngör, konu ile ilgili olarak hala yeterince balık tüketiminin sağlanmadığına değindi.

İlgili Haberler

Haberin Görsel Tanıkları: Foto Muhabirlerin Dünyası

Haberin Görsel Tanıkları: Foto Muhabirlerin Dünyası

26 Ağustos 2025
İstanbul’daki Koru, Park ve Bahçeler

İstanbul’daki Koru, Park ve Bahçeler

21 Ağustos 2025

Güngör, balık tüketim kültürü hakkındaki görüşlerini “Kül­türel olarak daha çok kırmızı ve beyaz et yiyen bir topluma sahibiz, fakat balık tüketmek gelişimimiz için çok faydalı. Za­manla bu bilinç de ülkemizde gelişiyor ve diğer yıllara oranla balık tüketimi artıyor” şeklinde konuştu.

Hasan Hüseyin GÜNGÖR – Yeşim TUNÇSAN

Bilinçli Avlan

Tunçsan denizlerdeki balık ve­rimliliğinin yıllara göre dalga­lanmasında yanlış avlanma yapılmasını ve suların kirletil­mesini neden olarak gösterdi. Planlı avlanma ve suların temiz tutulması ile balık popülas­yonları konusunda bir prob­lem yaşanılmayacağını belir­ten Tunçsan,balık avcılığında dikkat edilmesi gerekenlere de değindi.Tunçsan, “Balıkların avlanmasında dikkat edilmesi gereken nokta boylarıdır. Bu boylar türlerin ilk kez yavru ve­rebilecek düzeyine göre hesap­lanmıştır. İdeal boyların altında yapılan avlanmalar balık popü­lasyonunun sürdürülebilirliğini tehlikeye sokar. Bunun olma­ması için ağ açıklıkları doğru hesaplanmalıdır” dedi.

Dersler Hem Teorik Hem Deneysel

Dersleri ilk olarak teorik öğrenip daha sonra deney aşamaları­nı gerçekleştirdiklerini aktaran Tunçsan, okulun imkanlarıyla ulusal ve uluslararası birçok projeye dahil olabildiklerini be­lirtti. Güngör, gerçekleştirdik­leri etkinlikleri de anlattı: “İznik Gölü’ne gidip oradan bir örnek alıp suyun kirlilik düzeyini, ora­da hangi türlerin yaşadığını ve endemik türleri araştırdık. Sa­dece balıklar değil, su bitkileri konusunda da bilgi ediniyoruz. Farklı renklerdeki balıkları farklı akvaryumlara koyduk ve çap­razladık. Kaç tane farklı türde balık elde edebileceğimizi de­neyimledik.”

Su Bilimleri Fakültesi’nde Su­altı Dalış Kulübü bulunduğunu ifade eden Tunçsan ve Güngör, Gökçeada’da bir tesisleri oldu­ğunu söyledi.

Önceki Gönderi

MONIAC Yeni Projelere Öncülük Edecek

Sonraki Gönderi

8. Malatya Uluslararası Film Festivali’ndeki Kısa Filmler Fakültemizde

Sonraki Gönderi
8. Malatya Uluslararası Film Festivali’ndeki Kısa Filmler Fakültemizde

8. Malatya Uluslararası Film Festivali'ndeki Kısa Filmler Fakültemizde

HABER KATEGORİLERİ

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam

ÖNE ÇIKAN KONULAR

10 Kasım Atatürk atölye basketbol belgesel bilim deprem Dr. Öğr. Üyesi Ümit Sarı ekonomi erasmus eğitim film futbol iletim iletim gazetesi iletişim iletişim fakültesi atölyeleri istanbul istanbul üniversitesi istanbul üniversitesi iletişim fakültesi iü iü iletişim fakültesi iüwebtv kültür sanat medya mezuniyet pandemi prof. dr. ergün yolcu Prof. Dr. Mahmut Ak psikoloji radyo radyo iletişim sanat sağlık sergi sevgi şahin sinema siyasal bilgiler fakültesi sosyal medya spor teknoloji tercih ve tanıtım günleri yapayzeka özgür recep kocaoğlu İletişim Fakültesi

ÖNE ÇIKAN HABERLER

  • Yarım Asırlık Bir Dev : Sezen Aksu

    Yarım Asırlık Bir Dev : Sezen Aksu

    1 paylaşımlar
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • İlk Türk Futbol Takımı: Black Stockings FC (Siyah Çoraplılar)

    0 paylaşımlar
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Kamondo Merdivenleri’nin Bilinmeyen Hikayesi

    0 paylaşımlar
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Tarihten 4 İlginç Bilgi

    0 paylaşımlar
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Psikoloji Tutkunlarının İzlemesi Gereken 7 Film

    0 paylaşımlar
    Paylaşım 0 Tweet 0

Bizi sosyal medyada takip edin

Son Haberler

  • Haberin Görsel Tanıkları: Foto Muhabirlerin Dünyası
  • İstanbul’daki Koru, Park ve Bahçeler
  • Dijital Çağda Hikâye Anlatıcısı Olmak: TEDx Sahnesinden Deneyimler

Kategoriler

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam

Özel Haberler

Haberin Görsel Tanıkları: Foto Muhabirlerin Dünyası

Haberin Görsel Tanıkları: Foto Muhabirlerin Dünyası

26 Ağustos 2025
İstanbul’daki Koru, Park ve Bahçeler

İstanbul’daki Koru, Park ve Bahçeler

21 Ağustos 2025
Dijital Çağda Hikâye Anlatıcısı Olmak: TEDx Sahnesinden Deneyimler

Dijital Çağda Hikâye Anlatıcısı Olmak: TEDx Sahnesinden Deneyimler

19 Ağustos 2025
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapınız

Şifreni mi unuttun?

Lütfen Şifrenizi Alınız

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yapmak
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022