Tuğçe AYÇİN
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, akademik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, “Sağlık İletişimden Geçer” adlı kitabını okuyucularıyla buluşturuyor.
Prof. Dr. Suat Gezgin, sağlık iletişimi alanına önemli bir katkı sağladı. Tıp ve iletişim camiasından akademisyenler, sağlık profesyonelleri ve araştırmacılarının makalelerinden oluşan ve editörlüğünü Prof. Dr. Gezgin’in yaptığı “Sağlık İletişimden Geçer” adlı kitap, Kasım ayı içerisinde raflardaki yerini alıyor. Nobel Tıp Yayınevi etiketiyle yayınlanacak olan kitapta; sağlıklı bir toplumun en önemli araçlarından birinin sağlık iletişimi olmasından yola çıkıldı.
“Sağlık İçinde Yaşamak Hepimizin Hakkıdır”
Yeni kitabı hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Suat Gezgin, sağlıklı bir toplumun en önemli araçlarından birinin sağlık iletişimi olduğunu ve günümüzde iletişim dünyasının vardığı evrenin, yeryüzünün her koordinatında kendini hissettirdiğini, çok yaygın bir şekilde karşılık bulduğunu ifade etti. Yurttaşların bilimsel gelişmeler hakkında bilgilenme hakkı olduğu gibi bu gelişmelerden eşit yararlanma hakkının da olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gezgin, gelişmekte olan bir ülkenin ulusal politika oluşturmasının ve ulusal politikaya tüm bileşenleri dahil etmesinin bir tercih değil, zorunluluk olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “Sağlık bilincinin gelişmesi, önleyici tedbirlerin alınması ve sağlık medyasıyla ortak kararlarla hareket edilmesi gerekir. ‘Sağlık’ ve ‘sağlık iletişimi’ toplumsal yaşamın en önemli gündem maddeleri arasındadır. Cumhuriyet döneminde oluşturulmuş ulusal politikalar gibi bugün de ortak uzlaşıyla, akılla üretilmiş politikalara, stratejilere, uygulamalara gereksinimimiz vardı. Bu gereksinime katkı sağlamak ve bu süreçte ‘biz de varız’ demek için bu eser ortaya çıkmıştır. Daha iyi bir dünyada, sağlık içinde yaşamak hepimizin hakkıdır. Bunu sağlamak için de elbirliğiyle çalışmak, elbirliğiyle üretmek boynumuzun borcudur. Bu eserle bu borcun hanesinde bir eksiltme yaratabildiysek, ne mutlu bize.”