Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim
İletim
  • Anasayfa
  • Eğitim
    • İstanbul Üniversitesi
    • İÜ İletişim Fakültesi
    • Hocalarımızın Kaleminden
  • Bilim
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İletim
Anasayfa Genel

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, saygı, minnet ve özlemle anıldı

İLETİM Tarafından İLETİM
10 Kasım 2021
içinde Genel, İstanbul Üniversitesi
0
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, saygı, minnet ve özlemle anıldı
0
PAYLAŞIM
12
GÖRÜNÜM
Share on FacebookShare on Twitter

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Bahçesi’nde düzenlendi. Törenin sonunda İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesi hakkında bir konuşma yaptı.

Tören, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde saygı duruşuna geçildi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

İlgili Haberler

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden İstanbul Üniversitesi’ne Ödül

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden İstanbul Üniversitesi’ne Ödül

5 Aralık 2025
Dünya Engelliler Günü’nde Sanatın Birleştirici Gücüne Vurgu Yapıldı

Dünya Engelliler Günü’nde Sanatın Birleştirici Gücüne Vurgu Yapıldı

4 Aralık 2025

“Hem Hüzünlü Hem de Gururlu Bir Günü İdrak Ediyoruz”

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın konuşmasıyla devam etti. 10 Kasım’ı hem hüzünlü hem de gururlu bir gün olarak idrak ettiklerini belirten Prof. Dr. Ak, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu Cumhuriyeti büyük fedakarlıklarıyla, kanlarıyla, emekleriyle emanet eden büyüklerimize karşı sorumluluğumuzu büyük ölçüde yerine getirmenin gururu içerisindeyiz” dedi. Türkiye’nin bilim, fen, kültür, sanat ve teknolojide Atatürk’ün işaret ettiği şekilde, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma azim ve kararlılığını bir seviye bile eksiltmeden her gün daha da yükselterek sürdürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Ak, Türkiye’nin pek çok alanda izlenir ve örnek alınır bir seviyeye gelmiş durumda olduğuna dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak

“Üniversitemiz, İstanbul’un İşgalinde Hedef Alınan Yerlerden Birisi Olmuştur”

İfadelerine 16 Mart 1920’de gerçekleşen işgal hakkında değerlendirmelerde bulunarak devam eden Prof. Dr. Ak şu şekilde konuştu: “16 Mart 1920 günü bu ülkenin en önemli yerleri işgalciler tarafından hedef alınmıştır. En önemli yer olarak görülen yerlerden birisi de buradan geçerken geldiğiniz 16 Mart Caddesi ve önünde durduğumuz, bir bakıma yüz yıldır nöbetini tuttuğumuz Rektörlük binamız idi. Nitekim o yıllara ait fotoğraflara baktığımız zaman İstanbul’da ele geçirilmesi düşünülen, önemsenen ve İstanbul’daki idarenin ele alınmasının sembolü olarak görülen iki binadan birisinin Meclis-i Mebusan binası, diğerinin de üniversitemizin Rektörlük binası olduğunu görmekteyiz. Ama şükürler olsun ki bugün bu bina yüz sene öncesinden daha güçlü olarak, ülkeye rehberlik edebilecek fikirlerin geliştirildiği bir bilim, fikir, fen, kültür, sanat yuvası olmuştur.

“Atatürk Gibi Bir Öndere Sahip Olmak, Kimseye Nasip Olmayacak Bir Gururdur”

Türk milletinin bundan sonra da refah ve saadet içerisinde nice yıllara kavuşmasını dileyen Prof. Dr. Ak konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bize bu Cumhuriyeti ve bugünleri hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını tarih önünde, kendi manevi hatıralarının huzurunda şükranla, minnetle yad ediyor; kendilerine bu ülkenin değerleri olarak iyi ki var olduklarını söylüyoruz. Çünkü sıkıştığımız her yerde, bunaldığımız her anda kendimize örnek alabileceğimiz, kendimize bir ufuk olarak görebileceğimiz binlerce örneğe sahibiz. Hiç şüphesiz bu mücadeleyi dar zamanda, yokluk içerisinde, imkanların neredeyse yok olduğu bir zamanda organize etme kabiliyetine sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir öndere sahip olmanın hiç kimseye nasip olmayacak gururunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tarihe olan sorumluluğumuzun bilinciyle, sorumluluğumuzu idrak ederek kararlılığımızı yeniden vurguluyorum. Hepinize hayırlı, saadetli, sağlıklı günler diliyorum.”

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni, Prof. Dr. Ak’ın konuşmasının ardından sona erdi.

Önceki Gönderi

Beyne uzaktan şok veren kask

Sonraki Gönderi

“Sinemada Cengiz Aytmatov ve Uyarlamaları” paneli gerçekleştirildi

Sonraki Gönderi
“Sinemada Cengiz Aytmatov ve Uyarlamaları” paneli gerçekleştirildi

“Sinemada Cengiz Aytmatov ve Uyarlamaları” paneli gerçekleştirildi

HABER KATEGORİLERİ

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam

ÖNE ÇIKAN KONULAR

Atatürk basketbol berk balcı bilim deprem ece özdemir ekonomi erasmus film futbol iletim iletim gazetesi iletişim iletişim fakültesi atölyeleri istanbul istanbul üniversitesi istanbul üniversitesi iletişim fakültesi iü iü iletişim fakültesi iüwebtv kültür sanat medya melek öztürk mesut aytekin mezuniyet Nazlı Aygen prof. dr. ergün yolcu Prof. Dr. Mahmut Ak psikoloji radyo iletişim sanat sağlık sena sandıkçı sergi sevgi şahin sinema siyasal bilgiler fakültesi sosyal medya spor teknoloji TRT trt geleceğin iletişimcileri yarışması ömer iğrek özgür recep kocaoğlu İletişim Fakültesi

Son Haberler

  • Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden İstanbul Üniversitesi’ne Ödül
  • Dünya Engelliler Günü’nde Sanatın Birleştirici Gücüne Vurgu Yapıldı
  • Sosyal medya içeriklerimizi yorumladık! | İletenler 2. Bölüm

Kategoriler

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapınız

Şifreni mi unuttun?

Lütfen Şifrenizi Alınız

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yapmak
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022