Muhabir: Özgür Recep Kocaoğlu
Editör: Hatice Beyza Çakmak
İstanbul – (İÜ Haber Merkezi)
İstanbul Üniversitesi(İÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri medya sektörü gezileri kapsamında CNN Türk, Kanal D ve Demirören Haber Ajansı’nı(DHA) ziyaret etti.
İstanbul Üniversitesi Dijital İletişim Kulübü tarafından 26 Kasım’da düzenlenen etkinlikte Demirören Medya Grubu altında yer alan CNN Türk, Kanal D ve DHA’ya gezi gerçekleştirildi. Öğrenciler deneyimli medya mensuplarının yaptığı işleri canlı olarak görme fırsatı edinerek medya sektörü hakkında bilgi edindi.



Gezi, CNN Türk Gündem Editörü Emine Şilan Bozyurt’un anlatımıyla haber merkezi ve reji ziyaretiyle başladı. Bozyurt, staj yapmanın önemini “Bu mesleği yapıp yapmamak istediğinizi anlamanız için staj oldukça gerekli.” cümlesiyle vurguladı.
Stüdyo ziyaretiyle devam eden gezi, CNN Türk Spikeri Göksu Öngören Özgür’ün önerileriyle devam etti. Özgür, sektörde taze kan olan meslektaşlarının sektörde ne kadar çok bilgi birikimi varsa o kadar gelişebileceklerine değindi.


Ajans haberlerinin etki alanı daha büyük
DHA Kurumsal İletişim ve Uluslararası Operasyonlar Direktörü Doğukan Ünal, ajans haberciliğinin televizyon ya da gazete haberciliğinden farklı olarak tarafsız olması gerektiğini söyledi. Ünal, haber ajanslarıyla birlikte haberin sadece Türkiye sınırları içinde kalmadığını, ajansa üye olan dünyadaki diğer medya kuruluşlarına ulaşması sebebiyle ajans haberlerinin etki alanının daha büyük olduğunu vurguladı. Avrupa ve Çin başta olmak üzere yurt dışındaki medya kuruluşlarında da çalıştığını belirten Ünal, dil bilmenin önemini vurguladı. Türkiye’deki gazeteciliğin yurt dışındaki gazeteciliğe göre daha heyecan dolu olduğunu dile getirdi.
Gezi öğrencilerin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
