Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Medya Dünyasını İÜ İletişim Fakültesi’nde Keşfetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber: Ebrar Süeda Ünalan 

Fotoğraf: Özgür Recep Kocaoğlu

Editör: Özgür Recep Kocaoğlu 

İstanbul, (İÜ Haber Merkezi) – İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu, minik öğrencilerin İÜ İletişim Fakültesi’nde geçirdiği günün ardından noktalandı. Fakültenin uygulama birimlerini ve stüdyolarını gezen çocuklar, eğlenceli aktivitelerle medya dünyasını ilk kez yerinde deneyimledi. 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) tarafından 6-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu’nun son durağı İÜ İletişim Fakültesi oldu. Farklı alanlarda 2 hafta boyunca eğitim alan minik öğrenciler, yaz okulunun final gününde İletişim Fakültesi öğretim üyeleri rehberliğinde fakültenin uygulama birimlerini keşfetti.

Öğrenciler medya dünyasını tanıdı

İÜ İletişim Fakültesi’ne adımını atan öğrencilere Arş. Gör. Abdulbaki Öztürk tarafından fakültenin içinde bulunan tarihî fotoğraf makineleri, radyolar ve televizyonlar gösterildi. Ardından fakültenin amfi ve derslikleri gezildi. 

Öğrencilere Amfi B ve Metin Erksan Sineması’nda medya sektörü hakkında bilgi verildi. Prof. Dr. Gülin Terek Ünal fakültenin geçmişi ve bölümleri ile hakkında konuşurken, Prof. Dr. Emine Nilüfer Pembecioğlu iletişim ve çocuk ilişkisinin hassas olduğunu söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Mesut İris ise gazetecilik ve haber üretim aşamalarını anlattı. 

Takiben bilgisayar sınıfında Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balaban tarafından öğrencilere animasyonla ilgili bilgiler aktarıldı. Öğrencilere, hazırlanmış olan flipbook ve kısa animasyon filmleri izletildi. Bunların yapılış aşaması hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balaban animasyonu anlattı

Fakülte birimlerinde uygulamalı eğitim

Gezide öğrenciler iletişim fakültesi stüdyolarını ve uygulama birimlerini de gezdi. İlk durak İletim Gazetesi oldu. İletim Gazetesi Yazı İşleri Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mesut İris tarafından çocuklara haberin ne olduğu, nasıl yazıldığı, muhabirin ne olduğu ve haberin nasıl yapıldığı konusunda bilgiler verildi. Öğrenciler bir haber konusu üzerinden haber üretim aşamalarını deneyimledi.

Ardından Ajans İstanbul İletişim’e geçildi. Çocuklara Arş. Gör. Abdulbaki Öztürk tarafından reklamcılık ve pazarlama alanında temel bilgiler aktarıldı. Ayrıca halkla ilişkiler ve tanıtım sektörünün kritik noktaları vurgulandı. 

Arş. Gör. Abdulbaki Öztürk

Son durak İÜWEBTV ve İletişim Fakültesi Stüdyoları oldu. İÜWEBTV sorumluları Arş. Gör. Dr. Emre Koparan ve Arş. Gör. Özgür Sarıkaya rehberliğinde öğrencilere kamera kullanımı ve kamera önünde konuşma hakkında bilgi verildi. Anlatılan bilgiler uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. 

Keyif dolu bir günün ardından öğrenciler İÜWEBTV kameralarının karşısına geçti. Geçirdikleri Yaz Okulu ile ilgili memnuniyetlerini belirten çocuklar, güzel bir gün geçirdiklerinden ve deneyimledikleri aktivitelerden bahsetti. 

Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Medya Dünyasını İÜ İletişim Fakültesi’nde Keşfetti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.