Halit Şahin
İstanbul Üniversitesi Öğrenci Yemekhaneleri Müdürü Orhan Özdemir, yemekhanedeki işleyişe dair merak edilen soruları yanıtladı.
Yemekhane salonlarında hijyen ve sağlık konularına dikkat edildiğinin altını çizen Özdemir, “Günlük ortalama sayımız 10 bin. Çok hızlı bir sirkülasyon var. Depoya gelen malzemeler çok hızlı tüketiliyor, bekletme olmuyor” dedi. Rakamlara göre yemek sipariş verildiğine değinen Özdemir, ”Artan yemek var mı?” sorusuna, ”Menüye göre siparişlerimiz geliyor, tavukları, etleri depoda tutmuyoruz. Bu dönemde yemeklerimiz artmıyor” diye cevap verdi.
Özdemir, anlaşmalı firmadan gelen gıda mühendisiyle birlikte, toplamda dört gıda mühendisinin, yemeklerin geldiği ilk andan itibaren öğrencinin karşısına çıktığı ana kadarki süreçte yer aldığını ifade etti.
Özdemir: “En kaliteli Markalar Önceliğimiz”
İlgili firmadan gelen gıdaların defalarca denetimlerden geçmeden kabul edilmeyeceğini, sözleşmeye uygun bulunmadığı durumda iade edileceğini belirten Özdemir ”Malzemelerin en kaliteli marka olanlarını tercih ediyoruz, şartnamede özellikle belirtiyoruz. Denetimlerden geçemezse geri gönderiliyor.” diyerek kontrolün sıkı olduğunun güvencesini verdi. Özdemir, et ve türevlerinde ise kontrol aşamasında veteriner de bulunduğunu hatırlattı.
Orhan Özdemir, yemek israfının önüne geçmek amacıyla, öğrencilerin sayılarına göre hareket edildiğini belirterek, bakliyat ürünlerinin de bir kısmının pişirilme durumunda bekletildiğini, ihtiyaç duyulduğu zaman pişirildiğini sözlerine ekledi.
”Bizi asıl teyakkuza geçiren şikayetlerdir”
Öğrencilerden gelen şikayetlerin dikkatle takip edildiğini vurgulayan Özdemir, ”Bizi asıl teyakkuza geçiren şikayetlerdir. Bir şikayet geldiği anda ilgili arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz ve gereken önlemi alıyoruz” diye konuştu. Özdemir, şikayetlerin yanı sıra olumlu geri dönüşler almalarının da kendilerini sevindireceğini belirtti. Fiyatlar hakkında ise devletin bir öğrenci için öğün başına 16,61 lira harcadığını açıklayan Özdemir, yemekhanenin öğrenciler için çok büyük bir imkan olduğunun altını çizdi.