Halil SAÇ, Emine Özge KONDAKÇI
Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) tarafından “Kişisel Gelişim Semineri” düzenlendi. İki oturum halinde düzenlenen seminerin ilk oturumunda Uzman Psikolog Kadir Özen tarafından “Stres Yönetimi”, ikinci oturumunda ise Uzman Ayten Kayhan “CV Hazırlama Teknikleri” konusunu ele aldı.
İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda 14 Mart günü gerçekleştirilen seminerin ilk oturumunda stresle başa çıkma yolları, nefes ve gevşeme teknikleri, iletişim becerileri ve beden dili, zaman yönetimi gibi konulara değinen Uzman Psikolog Özen, seminere katılan öğrencilere son bir ay içerisinde yaşadıklarını bir ile beş arasında derecelendirip şu anki psikolojik durumlarını yansıtmalarını istedi. Nefes ve gevşeme pratikleri yapıldı.
“Amaç Okunur Kılmak”
Kişisel Gelişim Semineri’nin “CV (Özgeçmiş) Hazırlama Teknikleri” başlıklı ikinci oturumun başında Uzman Kayhan, özgeçmiş çeşitleri ve bölümleri hakkında bilgiler verip, özgeçmiş hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Özgeçmiş hazırlanırken uzun paragraflardan kaçınılması gerektiğini belirten Uzman Kayhan, “Temel amaç CV’yi okunur kılmaktır. Bunun için uzun yazılardan kaçınılmalı, verilmek istenilen bilgi en kısa biçimde verilmelidir” dedi.
Uzman Kayhan özgeçmişin tasarımının önemine vurgu yapıp, “Özgeçmiş görünüm açısından bakan kişiyi etkilemelidir. Bu nedenle yazı karakterinden boyutuna, bölümler arasında bırakılan boşluğa kadar birçok nokta önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
Özgeçmişe eklenecek fotoğraf konusunda bilgiler veren Uzman Kayhan, “Özgeçmişte fotoğraf bulunması okunur kılmak açısından faydalı olacaktır. Fotoğrafın boyutunun ne çok küçük ne de çok büyük olmaması gerekir. Ayrıca, eklenecek fotoğraf vesikalık formatında olmalıdır. Özgeçmişin çıktısı alınacaksa fotoğraf dijital ortamda eklenmeli, sonradan yapıştırılmamalı veya zımbalanmamalıdır” şeklinde konuştu.
Etkinliğin sonunda özgeçmiş örnekleri incelenip katılımcılarla bu örnekler üzerinde konuşuldu.