Türkiye’nin ilk İletişim Fakültesi olarak 70 yıllık bilimsel birikimimizi kamuoyu ile paylaşmayı sürdürüyoruz. Bilimsel Çalışmalar Dizisi kapsamında “Yenilikçi Yönetim, Liderlik ve Stratejik Planlama” projesinin sunumu yürütücü Prof. Dr. Seda Mengü ve projede yer alan araştırmacılar tarafından gerçekleştirildi.
Özel sektöre kazandırdığı insan gücünün yanı sıra akademiye kazandırdığı bilgi birikimi ile öne çıkan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yeni nesil araştırmacılara ilham vermek ve güncel bilim dünyasını daha iyi okuyabilmelerini sağlama amacıyla başlattığı Bilimsel Projeler Dizisi’nde beşinci sunum yapıldı.
“E-PROFMAN / Joint Online Programme for Professional Development in Innovative Management, Leadership and Strategic Communication – Macedonia, Slovenia and Turkey” başlıklı projenin yürütücüsü Prof. Dr. Seda Mengü ile birlikte görev alan araştırmacılar Doç. Dr. Pınar Aslan, Doç. Dr. Ayşegül Özbebek, Öğr. Gör. Fatih Özkoyuncu ve Arş. Gör. Dr. Oğuz Kuş projeye dair detayları anlattılar.
‘Yalnızca Sertifika Programı Değil’
Prof. Dr. Seda Mengü, üç farklı ülkeden katılımcı öğrencilerle gerçekleştirilen bu projenin eğitim, araştırma ve uygulama olmak üzere üç aşamandan meydana geldiğini belirtti. Projenin yalnızca eğitim sertifikası projesi değil aynı zamanda araştırma temelli olduğunu, tüm bunlarla yurt dışında da geçerliliği olan bir eğitim projesi olduğuna dikkat çekti.
İletişim ve iş stratejilerinin bir araya gelmesi, bunun yanında eğitimlerin de devam ettiği, meslektaşlar arası eğitim, etkileşime dayalı öğrenci odaklı çalışma imkânı bulmak, kültürlerarası iletişimde sosyolojik ve psikolojik anlaşma yoluyla deneyim kazanması amacıyla gerçekleştirilen bir proje olduğu vurgulandı.
‘Hem Kuramsal Hem De Uygulamada Deneyim’
Projenin birçok çıktısı olduğunun altına çizen Prof. Dr. Seda Mengü, farklı eğitim materyalleriyle çevrimiçi öğrenme ve öğrenci odaklı olması gibi hedeflerinin olduğunu belirtti. Katılımcı öğrencileri farklı sektörlerden profesyonellerle buluşturarak sürdürülebilir eğitim yardımıyla öğrencilerin bakış açısında değişimler meydana getirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Mengü “Öğrenciler hem kuramsal hem de beceri olarak inovasyon, yaratıcılık, kültürler arası iletişim, büyük veri, iletişim yönetimi gibi birçok alanda eğitim ve uygulamalarla tecrübe kazandırıldı. İletişim teknolojilerinden nasıl en iyi biçimde yararlanmaları gerektiği hem bireysel çalışmalarla hem de grup çalışmalarıyla pekiştirildi” ifadelerini kullandı.
Bilimsel Projeler Dizisi kapsamında iki haftalık aralıklarla akademisyen ve öğrencilerin katılımında projelere dair detaylar ve çıktılar üzerinde duruluyor, sorular ve gelecek projeler için öneriler alınıyor.
Etkinliğin tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz: