Perşembe, Kasım 13, 2025
İletim
  • Anasayfa
  • Eğitim
    • İstanbul Üniversitesi
    • İÜ İletişim Fakültesi
    • Hocalarımızın Kaleminden
  • Bilim
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Yaşam
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
İletim
Anasayfa Genel

“Maraş’ın bir parçasıydım artık. Ta ki bir parça kalmayana kadar”

İLETİM Tarafından İLETİM
12 Şubat 2023
içinde Genel, Manset Haber, Yaşam
0
“Maraş’ın bir parçasıydım artık. Ta ki bir parça kalmayana kadar”
0
PAYLAŞIM
113
GÖRÜNÜM
Share on FacebookShare on Twitter

Haber: Halit Şahin

İstanbul Üniversitesi Haber Merkezi

İlgili Haberler

16. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Başlıyor

16. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Başlıyor

13 Kasım 2025
Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanları ve Radyo Televizyon Eğitimin Geleceği ve Sektör İş Birlikleri Çalıştayı Düzenlendi.

Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanları ve Radyo Televizyon Eğitimin Geleceği ve Sektör İş Birlikleri Çalıştayı Düzenlendi.

5 Kasım 2025

Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı en büyük felaketlerden, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler esnasında Kahramanmaraş’ta bulunan Yıldıray Şahin deprem anlarında ve sonrasında yaşadıklarını İstanbul Üniversitesi Haber Merkezi’ne anlattı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlere yakından şahit olan Yıldıray Şahin, başından geçenleri aktardı. İş sebebiyle Kahramanmaraş’a gittiğini belirten Şahin, “Birkaç ay Kahramanmaraş’ta bulunmam gerekiyordu. Yaklaşık 1 ay olmuştu şehre geleli. Her şey yolundaydı. Alışmıştım şehre, insanına. Kendimi hiç misafir gibi hissetmedim. Maraş her yönüyle harika bir şehirdi. Orada iş hayatıma devam edebileceğimi bile düşünmüştüm. Maraş’ın bir parçasıydım artık. Ta ki bir parça kalmayana kadar” diye konuştu.

Yıldıray Şahin’in kaldığı bina


“Yıkılan binalar, ağlayan insanlar, çıplak elleriyle yakınlarını kurtarmaya çalışanlar …”


Deprem anında ve sonrasında yaşadıklarını aktaran Yıldıray Şahin şöyle devam etti: “Pazar günü dinlenmiştim. Pazartesi işe başlamak için hazırdım. Sağa sola sallanarak uyandım. İlk başta kabus görüyorum sandım. Ev beşik gibi sallanıyordu. Geçici süre kaldığım için bazı mobilyalar monte edilmemişti. Kitaplık, dolaplar hepsi düşüyordu. Yataktaydım ve donup kaldım. Ne yapacağımı bilmiyordum. Öleceğimi sanmıştım. Öylece ölümü bekliyordum. Deprem olduğunun farkına varınca yatağın yanına çömelerek çök kapan tekniğini uyguladım. Rezidans yıkılsaydı bu teknik işe yarar mıydı, bilmiyorum tabii. Yolun karşısındaki binanın yıkılma sesini duydum, korkunç bir gürültüydü. Deprem uzun sürdü ve bittikten sonra dışarı çıktım. Dışarı çıkarken bazı dairelerin duvarlarının yıkılmış olduğunu gördüm. Dışarıya çıktığımda manzara korkunçtu. Yolun karşısındaki apartmanların yıkıldığını gördüm. Çığlık sesleri duyuluyordu. İleride duman yükseliyordu. Yıkılan binalar, ağlayan insanlar, çıplak elleriyle yakınlarını kurtarmaya çalışanlar, küçük çocuğuna su ve yemek arayan anneler… Hayatımın en korkunç günüydü.”


“Çok çaresizdik”


Deprem sonrasında da zorluklarla karşılaştığını ifade eden Şahin, “Arkadaşımı aradım. İyi olduğunu duyunca sevindim. Şantiyede toplandıklarını söylediler. Küçük bir alanda ateş yakmışlardı. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar… Hepsi perişan haldeydi. Karınları aç, su bile bulamıyorlardı. Çok çaresizdik. Yemek yapılması lazımdı. Biz de karları topladık, tencerelerde erittik ve onunla pirinç yapabildik. Çok kalabalıktık, çocuklara ve kadınlara öncelik verdiğimiz için ben pek fazla yiyemedim. Önemi yok, yeter ki insanların o soğuk havada karınları tok olsun. Şantiyedeki işçilerin daha önceden getirdiği battaniyeler ve yorganlar sayesinde ısınabildik. Tanıdığım kepçe operatörlerini de AFAD’a yönlendirdim. Elimden geldiğince insanlara yardım etmeye çalıştım. Belediye çadırları kurduğunda, yardımlar geldiğinde ve çevremdeki insanlar rahat edince ben de kendi şehrime doğru yola çıktım” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiket: depremdepremzedezelzele
Önceki Gönderi

“Kullanılamayacak haldeki kıyafeti depremzedelere yollamak insanlık problemi”

Sonraki Gönderi

“Burada yol yoktu, sağlam yapı kalmamıştı”

Sonraki Gönderi
“Burada yol yoktu, sağlam yapı kalmamıştı”

"Burada yol yoktu, sağlam yapı kalmamıştı"

HABER KATEGORİLERİ

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam

ÖNE ÇIKAN KONULAR

Atatürk basketbol berk balcı bilim deprem ece özdemir ekonomi erasmus film futbol iletim iletim gazetesi iletişim iletişim fakültesi atölyeleri istanbul istanbul üniversitesi istanbul üniversitesi iletişim fakültesi iü iü iletişim fakültesi iüwebtv kültür sanat medya melek öztürk mesut aytekin mezuniyet Nazlı Aygen prof. dr. ergün yolcu Prof. Dr. Mahmut Ak psikoloji radyo iletişim sanat sağlık sena sandıkçı sergi sevgi şahin sinema siyasal bilgiler fakültesi sosyal medya spor teknoloji TRT trt geleceğin iletişimcileri yarışması ömer iğrek özgür recep kocaoğlu İletişim Fakültesi

Son Haberler

  • 16. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Başlıyor
  • Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanları ve Radyo Televizyon Eğitimin Geleceği ve Sektör İş Birlikleri Çalıştayı Düzenlendi.
  • Üç Ayaklı Kedinin İzinde: 18. İstanbul Bienali

Kategoriler

  • Bilim
  • Eğitim
  • English
  • Foto Galeri
  • Genel
  • İletim
  • İstanbul
  • İstanbul Üniversitesi
  • İÜ İletişim Fakültesi
  • İÜWEBTV
  • Köşe Yazıları
  • Kültür-Sanat
  • Manset Haber
  • Manset Yani
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • İletim Arşiv
  • Künye
  • İletişim

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapınız

Şifreni mi unuttun?

Lütfen Şifrenizi Alınız

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yapmak
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle

İstanbul Üniversitesi İletşim Fakültesi İletim Gazetesi / © 2022