İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düşünen ve üreten insan kaynağı yetiştirme vizyonunun yansıması olan faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Fakülte öğrencilerinin çağın koşullarına uygun içerik üreticileri olarak yetişmeleri için Dijital İçerik Atölyesi programı başlatıldı.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Parlayandemir ile öğretim elemanları Arş. Gör. Betül Yüncüoğlu ve Arş. Gör. Halil Türker sosyal mecralarda içerik planlaması, metin yazma teknikleri ve görsel oluşturma-işleme (temel Photoshop) konularında bilgiler paylaştı.
Atölye programının açılış dersinde konuşan Doç. Dr. Gizem Parlayandemir, transmedya kavramından yola çıkarak sosyal medya mecralarının benzeşen ve ayrışan dinamiklerine değindi. Doç. Dr. Parlayandemir, mevcut tüketim eğilimlerinin önümüzdeki yıllarda da dijital içerik oluşumunun temeli olmaya devam edeceğini belirtti.
Arş. Gör. Halil Türker haber metni ve sosyal medya iletisi yazmaya dair temel detaylar üzerinde durdu. Arş. Gör. Türker, dijital mecralarda metin ve görsel ilişkisinin önemine dikkat çekerek metinlerin net ve anlaşılır olması gerektiğini vurguladı.
Arş. Gör. Betül Yüncüoğlu fotoğraf işleme programı Photoshop’un temel işlevlerini anlattı. Görsel seçiminde ve işlenmesinde özenli hareket edilmesi gerektiğini belirten Arş. Gör. Yüncüoğlu, kaliteli ve dikkat çekici görseller oluşturmaya dair önemli detaylar paylaştı.
Zoom üzerinden gerçekleşen Dijital İçerik Atölyesi belirli aralıklarla güncellenerek devam edecek.
Haber: Aleyna Berfe Kurt